Salut Bio

Oleander

Els productes ecològics pretenen contribuir a una alimentació més natural i nutritiva i també a una producció més d’acord amb el medi ambient.

Cuidat amb Oleander Bio

Salut Bio

L’agricultura ecològica aporta al consumidor evidents beneficis sobre la seva salut, ja que evita la utilització dels pesticides i d’altres productes tòxics.

Els productes ecològics aporten al consumidor una sèrie de nutrients beneficiosos, amb dosis més elevades que l’alimentació convencional, que serveixen per prevenir bona part de les malalties existents. A banda, són aliments més gustosos, retornant als sabors tradicionals gràcies a la major qualitat organolèptica. Amb el consum d’aquests productes ajudem indirectament a mantenir el medi ambient, evitant la desertització i frenant la contaminació dels aqüífers.

Què és l’alimentació ecològica ?

Productes ecològics

L’alimentació ecològica és un terme que defineix els aliments destinats al consum que han estat produïts sense productes químics i prosense additius (carns, productes agrícoles, vins i begudes) i sense la utilització de transgènics.

Els productes ecològics pretenen contribuir a una alimentació més natural i nutritiva i també a una producció més d’acord amb el medi ambient, menys contaminant i que respecti la biodiversitat. Aquest sector utilitza indistintament els termes ecològics, biològics i orgànics. L’ús d’aquests termes està regulat per la llei, encara que a vegades autoritza que alguns aliments utilitzin el terme “natural” en la seva denominació. Aquest és el cas del iogurt, el cafè i l’aigua mineral, entre d’altres. No obstant això, certs productes fan servir aquest terme com a reclam publicitari associat a una major qualitat però no tenen la certificació oficial, la fulla europea o Eurofulla, que és l’única que controla oficialment la procedència biològica d’un producte. Un producte ecològic certificat ha de portar sempre el logotip de la Eurofulla.

Fruits secs

L’energia Bio

Els fruits secs són aliments molt saludables perquè concentren gran quantitat i varietat de nutrients. Una bona selecció d’aquests fruits secs permet, en poc espai, una reserva alimentària molt important.

Les avellanes, les ametlles, els festucs, les nous, els anacards o les pecanes i macadamies , destaquen pel seu contingut en proteïnes d’alta qualitat, per ser molt energètics i per aportar àcids grassos cardiosaludables. Es recomana el seu consum com a postres, esmorzar, berenar o com a complement de plats i salses pel seu alt contingut amb vitamines, principalment del grup B i E, i també per la seva aportació de minerals com el ferro, el calci, el fòsfor, el potassi, el magnesi o el coure que els fan indicats, especialment, per les etapes de creixement, pels esportistes o per persones amb carències nutricionals.

Fruita dessecada o deshidratada

L’alimentació biològica és un terme que defineix els aliments destinats al consum que han estat produïts sense productes químics i processats sense additius (carns, productes agrícoles, vins i begudes) i sense la utilització de transgènics.

Des de l’antiguitat fins als nostres dies s’ha produït la fruita dessecada per preservar la fruita fora de temporada. Durant la deshidratació, el seu contingut en aigua es redueix i la concentració de nutrients augmenta.

Les fruites dessecades d’Oleander Bio són delicioses i es poden transportar fàcilment, per això s’han convertit en un piscolabis ideal, les postres per portar a la feina o per menjar al pati de l’escola. Per evitar el pica-pica d’aliments processats o de pastisseria, les fruites dessecades són l’opció ideal per als nens i també pels adults.

L’origen de les nostres fruites són els més propers possible o d’origens que triem per projectes socials o associats a la millor qualitat. Els mètodes de dessecació o deshidratació són naturals i no tenen farines, de manera que resulta un aliment apte per als celíacs. Es poden utilitzar en rebosteria casolana o per endolcir cremes o altres preparacions, permetent reduir la quantitat de sucre refinada.

Oli d’oliva bio

Els olis vegetals són una forma saludable d’incorporar àcids grassos essencials (alfa linolènic i linoleic de la sèrie omega 3 i omega 6), substàncies que el nostre organisme no pot sintetitzar i que hem d’obtenir directament dels aliments. Per tant, una dieta equilibrada i completa ha de comptar amb ells obligatòriament.

Oleander Bio utilitza per a l’extracció dels olis verges només els mètodes mecànics de pressió en fred, de manera que s’eviten danys tèrmics o tractaments químics. S’obtenen així aliments d’alta qualitat i d’un gran valor nutritiu.

L’oli d’oliva de la varietat “Arbequina”, es caracteritza per la seva barreja equilibrada de sabors (fresc, afruitat i ametllat), colors (verd a verd-groc) i aroma a fruits secs. És una varietat rica en àcid linoleic. Aquest oli presenta un grau d’acidesa baix, i resulta molt saludable sobretot si es consumeix cru. Acompanya exquisidament les verdures tant crues com cuites.

salut-bio-aceite-oliva

L’hummus d’Oleander Bio

L’hummus és una deliciosa i sabrosa crema elaborada a partir de puré de cigrons i tahina (pasta de sèsam). Aquesta combinació aporta un complement ideal d’aminoàcids essencials, de manera que s’obté proteïna d’alt valor biològic.

L’hummus que preparem a Oleander Bio està suaument condimentat perquè combini bé amb diferents preparacions. Es pot degustar acompanyat de verdures crues o cuites, com a acompanyament i com aperitiu. És una forma ràpida d’enriquir cremes vegetals donant-li més sabor i consistència.

Quinoa Reial, pasta i musli sense gluten

La quinoa és un gra procedent de la zona dels Andes (Amèrica del Sud). El seu origen és molt antic i juntament amb les patates i el blat de moro va ser un aliment bàsic de la civilització inca. Avui dia segueix sent molt important en la dieta andina. Tot i que botànicament no és un cereal, té característiques molt semblants, de manera que moltes vegades s’inclou en aquest grup.

El seu alt contingut en proteïnes, amb tots els aminoàcids essencials el fan un aliment molt nutritiu. La Quinoa Reial pot arribDonada la proporció i el valor biològic de les mateixes és molt recomanat en dietes vegetarianes. També és font de minerals, vitamines, greixos insaturats i fibra.

Està lliure de gluten per naturalesa i es processa en instal·lacions on no es treballa amb cap tipus de cereal que contingui gluten. És saborosa, lleugera i de molt fàcil digestió.

Oleander Bio ofereix a més pastes (fideus, espaguetis, macarrons, espirals) i musli per esmorzar sense gluten a base quinoa i arròs.

salut-bio-sal

Sal i derivats Bio

La sal d’Oleander Bio procedeix de salines de la costa atlàntica de Portugal, obtinguda per mètode d’evaporació d’aigua. No està refinada i no conté additius.

La sal procedent de l’Atlàntic es caracteritza per ser font natural de minerals com sodi, calci, magnesi, potassi i especialment d’oligoelements com iode i manganès. Pel seu origen natural i el seu sabor és molt apreciada en l’àmbit culinari i nutricional.

La sal amb herbes és una excel·lent combinació de sal Atlàntica i herbes aromàtiques de cultiu ecològic: marduix, sajolida, orenga, all, julivert, ortiga, api, farigola, anet, coriandre, sàlvia i ceba.

La flor de sal es produeix a la caiguda del sol, per contrast tèrmic de l’aigua amb l’aire. La salmorra redueix la seva solubilitat i la cristal·litza, quedant en superfície una fina capa més densa. Aquesta es recull manualment i el sol i el vent l’assequen durant tot un any. Manté les seves propietats intactes i presenta una textura cruixent molt apreciada en gastronomia. Ideal per amanir carns i peixos.

Oleander Bio dolç

Sucre i xocolata

El sucre morè d’Oleander Bio és un sucre natural de canya que procedeix de l’agricultura ecològica . El seu color ambre amb melassa és ideal per endolcir begudes, postres i també rebosteria. Per la seva procedència i pel seu processament, aquest sucre morè manté tots els minerals. A més, el seu agradable aroma aporta un sabor molt especial a totes les nostres preparacions dolces.

Per altra banda, les xocolates d’Oleander Bio, amb un 67% de cacau i un 33% de sucre integral de canya, sense gluten i sense llet, són una delicadesa que es pot degustar en dues presentacions: amb ametlles i amb avellanes. Són aptes per a celíacs, intolerants a la lactosa, vegans, i per als amants d’una bon xocolata.

Magicao és una sana i apetitosa crema de cacau i avellanes, sense llet i sense gluten. Es pot prendre sobre pa, torrades o galetes i també es pot utilitzar com a farcit o cobertura de pastissos i bombons. El límit el posa la nostra imaginació.

La llavor prodigiosa : el sèsam

El sèsam és una llavor oleaginosa i un dels cultius més antics de la humanitat. Originari d’Àfrica i Àsia, s’estén a la conca mediterrània i posteriorment a Amèrica.

Éun aliment altament nutritiu, ric en àcids grassos poliinsaturats de la sèrie Omega 3 i lecitina. Presenta un alt contingut en proteïnes i és font vegetal d’aminoàcids essencials com la metionina i el triptòfan; aquest últim precursor de substàncies que regulen el somni i la sensació de benestar. Aporta minerals com el calci, fòsfor, ferro i magnesi, i vitamines B1, B2 i E (antioxidant). És un excel·lent aliment per a persones amb gran activitat física i intel·lectual, embarassades, i convalescents. Molt recomanat per prevenir osteoporosi.

És important moldre les llavors (o mastegar-les més de 50 vegades) en cas contrari s’expulsen sense digerir, per aquesta raó Oleander Bio utilitza el sèsam triturat com a base del gomasi o sal de sèsam, la tahina i l’hummus.

El gomasi o sal de sèsam

El gomasi o sal de sèsam és un compost de sèsam amb pell, torrat i mòlt, barrejat amb sal marina. És alcalinitzant, estimulant del metabolisme, afavoreix la secreció de sucs gàstrics, regenerador de la flora intestinal, i enforteix el sistema nerviós. Es pot consumir diàriament (excepte hipertensos), empolvorat sobre verdures, arrossos, pasta, sopes i guisats.

A les virtuts del gomasi li hem agregat les propietats de l’alga, que són remineralitzants, reguladores del metabolisme i depuradores. Especialment l’alga nori, coneguda com espagueti de mar, és font de vitamina C, ferro i potassi entre d’altres minerals. Aquesta combinació és de sabor suau i peculiar, excel·lent per sorprendre als nostres comensals amb un “toc de mar”.

Tahina torrada i tahina blanca

La Tahina és una pasta que s’obté triturant les llavors de sèsam lleugerament torrades. De sabor intens se’l coneix com a mantega de sèsam. Generalment es pren directament sobre torrades, com a guarniment o base de salses i també es pot utilitzar per a preparacions dolces.

El puré de sèsam està elaborat amb el sèsam pelat i cru mòlt. És una crema per untar apte per a vegans.

Tots els productes comercialitzats per l’empresa Oleander Bio, han passat per exigents controls de qualitat en les seves instal·lacions. Garantint d’aquesta manera que no aparegui cap alteració o anomalia en els productes abans d’arribar a consumidor.